Deutsch Italiano

Villa Loredana - Peroj, Istra

...pravo mjesto za vaš odmor u Istri

Peroj

ImagePeroj je mjesto u općini Vodnjan koje se nalazi svega 1 km od mora i blizu poznatih turističkih odredišta Istre, te je stoga idealno mjesto za odmor za sve one koji žele boraviti u mirnom ambijentu udaljenom od buke i plaža, a opet blizu gradova i turističkih središta i aktivnosti. Peroj ima bogatu povijest, a poznat je i po izvrsnim vinima i maslinovom ulju.

Pula

ImagePula je najveći grad Istarske županije. Grad je poznat po blagoj klimi, čistom plavom moru i netaknutoj prirodi. Kako Pula ima dugu povijesti, ima i puno spomenika, najviše iz doba Rimskog carstva: Amfiteatar, Augustov hram, Sergejev slavoluk, Herkulova vrata, itd. Grad je poznat po turizmu, vinarstvu, ribarstvu i brodogradnji.

Nacionalni park Brijuni

ImageNacionalni park Brijuni je jedini nacionalni park u Istri. Park ima 14 otoka i 736 hektara površine te vrlo zanimljiviju i razvedenu obalu otoka. Park je poznat po netaknutom biljnom i životinjskom svijetu, pa u njemu možete npr. pronaći razne vrste ptica, jelene, muflone i ostalu visoku divljač. Kako Brijuni imaju bogatu povijest koja započinje 3000 godina prije Krista, na njemu možete pogledati i spomenike kao što su rimski ladanjski dvorac s termama, Venerin hram, bizantski kastrum, itd.

Poreč

ImagePoreč je istarski grad star gotovo dvije tisuće godina a nalazi se na zapadnoj obali poluotoka. Grad je poznat po proizvodnji organske hrane, maslinama, grožđu i kvalitetnim sortama vina. Kako grad ima vrlo dugu povijest, u njemu možete posjetiti npr. Eufrazijevu baziliku (zaštićeni UNESCO-ov spomenik), izvorne stare ulice Dekumanus i Cardo Maximus, itd. U blizini Poreča nalazi se špilja Baredine i Limski kanala koje također vrijedi posjetiti.

Vodnjan

ImageVodnjan je gradić na jugozapadu Istre, udaljen 11,7 km od mora, koji je očuvao svoj osebujan srednjevjekovni izgled s uskim i nepravilnim uličicama. Stanovnici Vodnjana oduvijek su se bavili maslinarstvom i vinogradarstvom. Gradić ima bogatu povijest, pa u njemu možete posjetiti crkvu sv. Blaža u kojoj su pohranjena mumificirana tijela svetaca, crkvu Gospe Karmelske, crkvu sv. Jakova, crkvu sv. Katarine, itd.

Rovinj

ImageRovinj je jedan od najznačajnijh turističkih centara Istre a nalazi na zapadnoj obali poluotoka. Rovinj je pitoreskno ribarsko naselja, čiji je stari dio smješten na brdu. Kao i sva ostala mjesta u Istri, i Rovinj ima bogatu povijest, te bezbroj spomenika koji podsjećaju na nju, od kojih je najznačajniji crkva sv. Eufemije.