Deutsch Italiano

Villa Loredana - Peroj, Istra

...pravo mjesto za vaš odmor u Istri

Lokacija

Vila Loredana smještena je na vodnjanskoj rivijeri, u pitoresknom malom naselju Peroju koje se nalazi nasuprot Nacionalnog parka Brijuni. Naselje, bogato osebujnom prošlošću, nastalo je dolaskom grupe crnogorskih obitelji davne 1657. godine, koje su u bijegu ispred Turaka odlučile osnovati svoja nova "ognjišta" u ovom prekrasnom dijelu Istre. Tome je pomogla i odluka venecijanskog dužda koji je obiteljima dodijelio zemlju na korištenje. Obitelji su utemeljile svoj novi dom poštivajući autohtona obilježja donešena iz daleke Crne gore, kao i svoju grčko pravoslavnu vjeroispovjest.

Peroj je udaljen svega 2 km od Fažane, 10 km od Pule i 3 km od Vodnjana. Svakih sat vremena autobusne linije voze iz Peroja do samog centra Pule. Udaljenost od Zračne luke Pula je svega 15 km.

Udaljenost od poznatijih i većih centara Europe: 130 km od Ljubljane, 210 km od Venecije, 510 km od Beča, 550 km od Minhena, 560 km od Budimpešte, 610 km od Bratislave.

Plaže

Vila ima otvoreni bazen veličine 7 x 3,50 m s prostranom plažom i ležaljkama, koji se nalazi u vrtnom dijelu same vile, a vrt krasi stoljetno drvo ladonje. Posjetitelji koje ne žele koristiti bazen ili im je draže kupanje u moru, mogu otići na prirodne plaže u okolici Peroja, te se na njima baviti i raznim sportskim aktivnostima: skijanje na vodi, iznamljivanje kanua, odbojka na plaži, ronjenje, staze za šetnju, itd.